first breath after coma

Jag lyssnar på det här. Mår rätt bra.
Jag ska upp kl sex imorgon. Klockan är halv ett nu. Äsch då, jag har hela fem och en halv timme på mig att sova gott.
Jag har flyttat upp ordentligt till Johannas rum nu. Det är därför jag blev uppe så sent. Fick plötsligt för mig att börja flytta alla mina grejer på en och samma kväll. Igår mjukstartade jag liksom lite med mina kläder, men idag flyttade jag verkligen hela mitt rum upp till rummet på vinden. Fick gå många vändor i den branta trappan. Men nu är jag klarflyttad, nästan. Känns bra. Fast ändå lite konstigt. Har ju bott i mitt forna rum i nästan nio år.
Vet ni om att det snart inte är september längre? Hur gick det till?
Tänk att så lite kan göra en så glad. Men också att så lite kan göra en så ledsen.

jag hittade 1800 kr i en gammal plånbok. så nu kan jag göra många sådana här.
lite kul att jag skrev det som status på facebook och att 36 st gillade det och 9 st kommenterade. typ rekord eller nåt. vi gillar pengar här i sverige minsann. kanske bara här i sverige som något sånt här faktiskt kan inträffa.

yer a wizard harry

jaaaaaaaaaag veeeeeeeeeet inteeeeeeeeeeeeee

äjmen jarrå, livet rullar väl tror jag. jag gillar hösten, gillar inte alls tanken på sensommarvärme. tycker träden är snygga.

en fin vän fyllde år. jag gjorde sjutton muffins, en för för varje år hon levt.

jag håller på att flytta upp till min systers rum som numera står tomt och snart ska bli mitt rum. lite konstigt känns det, men himla bra. egentligen tycker jag inte så väldigt illa om det rum jag har nu, men jag vill ha förändring. ungefär som att jag nog egentligen inte tyckte att mitt hår var så himla fult förut, men jag ville förändra något, så då klippte jag sidecut. ja, det behövs väl ibland.

jag är inte bra på fruit ninja längre. vilket känns otroligt hemskt. jag får alltid ca samma poäng nuförtiden. I used to be the master. men inte nu längre. jaja. jag är iaf grym på wordfeud.


jag hade hoppats på något

I fredags drog jag till göteborg för att stå längst fram med fina vänner och se håkan hellström. jag vet att åsikterna kring honom är delade, men jag tycker han är fantastisk. dock så sjöng alla med så tusan mycket, det irriterade mig lite från början. fast efter ett tag så glömde jag bort att jag var irriterad och så sjöng jag lika mycket som alla andra.
tax för en grym kväll. på lördagen gick jag upp kl fem och tog ett tåg som gick kl sex. crazy. men värdaste resan anyway

lilla bror

Min lilla lillebror är tio år och har börjat fyran i en ny klass på en ny skola. Och jag märker att han har mognat redan efter några veckor. Eller mognat kanske är fel ord. Jag märker att han har gått in i en annan fas i livet. Idag kom han till mig och var jätteledsen. Han hade kärleksproblem.
Jag ba kände hans förtvivlan. Jag vet hur det känns. Det är så jobbigt att vara tio år och kär. Livet är jobbigt när man är tio år. Jag bara önskar att jag skulle kunna lugna hans oro genom att säga att det blir bättre och lättare när man blir äldre. Men tyvärr är det ju helt tvärtom. Ju längre man lever desto svårare blir det att ta sig över hinder i livet, känns det som. Fast det som är bra är ju att då har man ju faktiskt levt ett tag, och har gjort erfarenheter som man kan dra nytta av. Det är inte lätt att veta vad man ska göra när man är tio år och inte har några som helst erfarenheter att gå efter. Det klart att man går till sin storasyster och gråter.
Jag undrar när man är för gammal för att gå till sin storasyster eller mamma för att gråta. Kommer man till en punkt i livet då man helt plötsligt känner att nu räcker det? När man plötsligt känner att jag är för stor för det här nu. Betyder det att man alltid måste vara stark då?
Världens bästa bror har jag iallafall

att bli vuxen

det blixtrar och åskar. åskan kom två sekunder efter blixten. det betyder att blixten är två kilometer bort, har jag hört iallafall. det kanske är en myt. men jag blev iallafall rädd, för pappa sa 'helena, dra ut datorsladden ur kontaktuttaget'. när pappa är rädd blir jag rädd. undra om det kommer vara så hela livet, att man inte blir riktigt rädd förrän ens föräldrar, eller iaf väldigt närstående, blir rädda. eller är det något man växer ifrån i takt med att man blir vuxen? hm.

idag flyttade min syster. flyttade från huset i bromma till en lägenhet på kungsholmen. det skaver lite i mig, fast det känns mest roligt. för hon är så otroligt glad. och jag var i lägenheten, och den var så snygg. jag ska alltid hänga där. så det känns ändå okej. dessutom ska jag få hennes rum här hemma. det blir bra. fast det kommer ändå kännas otroligt märkligt att när vi säger hemma kommer vi nu mena olika platser.

fnissängel

idag cyklade jag och blundade samtidigt. livsfarligt jag vet.
jag åt bacon-och-banan-och-jordnötssmör-cupcake med en vän.
låg i gräset.
satt på balkongen.
skrev kylskåpspoesi.
sjöng jazzlåtar med pappa på piano.
gjorde harmoniläraläxa. ville dö lite när jag tänkte på alla framtida läxor i harmonilära som kommer bli tusen gånger tyngre än denna.
lyssnade på detta. helt awesome musik. det bästa är att han sjunger lika bra live.

RSS 2.0