lever igen

vi taggade på göteborgs station och åt äkta hönökaka bakat i stenugn samma morgon

vi gick i fyra timmar med packningen på ryggen

vi grillade korv över värmeljus då grillen inte funkade. vi tog en spontantripp till köpehamn och åkte lilla tåget genom staden.
vi somnade på stockholms central och åt vackra cupcakes köpta i köpenhamn.
vi bakade en fruktansvärt seriös och framförallt snygg tårta, sedan hade vi saftkalas.
åh fy vad grymt!

asså det här va typ najs

Resan blev sjukt bra. Bättre än väntat. Jag kommer förevigt minnas den här resan känner jag. Ja jag känner det.
Vi gick i fyra timmar med tjugo kilos packning var. Vi gick vid motorvägar, på landsvägar, vid korna, rastade på ängarna. Sjöng varannat ord på den här låten.
Vi åt räkost på frallor. Vi köpte äkta Hönökaka, nybakad på ett bageri på Hönö. Det var nog ett av det godaste bröd jag ätit. Vi köpte ballerinakladdkaka och mjölk. Vi grillade korv över värmeljus. Vi skrev kärlek med squeeze-hallonsylt på köpeplättar.
Vi spelade minigolf. Jag satte ingen hole-in-one, men iallafall en hole-in-two. Vi köpte varsin likadan ring, Olivia tappade sin ring i dasset, hon grävde med en spade i dasset. Ja, det var en upplevelse. Vi hittade inte ringen.
Spontant tog vi tåget till Köpenhamn och köpte cupcakes och shoppade lite och åt glass med goda flavournamn som kinder surprise och muffin. De smakade dock likadant. Vi åt förrätt, varmrätt och efterrätt på en restaurang i Malmö. Vi var mätta dagen därpå. Vi lade oss med sovsäckar på Stockholms central, och en morgonsur vakt ryckte upp oss och sa att vi nog inte kom från Stockholm. Vi bakade en fin tårta och överdrev med seriositeten i dekorationen. Vi somnade till nemo. Vi tvättade håret i havet och sjön.
Jadå. Nästa år blir det roadtrip om Elin tagit körkort. Året efter det tågluff i Europa. Tack tjejer.
Snart kommer lite fett snygga bilder på oss.

födelsedagsmånaden och mellanåldern

Imorgon drar jag ut på en liten resa med två vänner. Jag ska ha en ryggsäck som i princip motsvarar min längd, och kanske min vikt också för delen. Vi har allt vi behöver; yatzy, handdesinfektion och en filt. Plus lite mer kanske. Jag kan inte säga att jag längtar till skolan just nu, njuter faktiskt en hel del av livet!
Nu har vi gått in i juli månad, min födelsedagsmånad. Om ett par veckor fyller jag mellanåret, det året som ligger i kläm, då det inte händer något särskilt men ändå så mycket. Jag tror att mitt meningslösa och obetydliga år kommer bli riktigt bra och meningsfullt. Eller det hoppas jag iallafall. Jag gillar iallafall åldern sjutton år. Om tjugosex dagar, då äter jag mammas rulltårta.

inception

Jag har drömt de konstigaste sakerna de senaste veckorna. Fast egentligen har de inte varit så himla konstiga, det är det som är grejen. Jag har drömt mig in i helt vanliga situationer, som lätt hade kunnat vara verkliga. Vissa har till och med varit så verkliga att jag, när jag är i en liknande situation i vaket tillstånd, tror att det ligger till som i drömmen. Till exempel drömde jag att pappa hade köpt en ny skinka (vilket han också hade gjort på riktigt), men att den inte har varit speciellt god. Så nästa morgon när jag skulle äta frukost såg jag noga till att inte ta av den nya skinkan, tills jag en lång stund senare insåg att jag bara hade drömt att den var äcklig. Jag drömde också att den nya kiosken här i Arild hade fått stänga för att det hade gått så dåligt för dem. Och sedan när jag och min kusin gick förbi kiosken nästa dag sa jag förvånat åhh kiosken är öppen igen! Jag vet inte om jag är en sådan som tror på drömtydning. Kanske. Isåfall undrar jag vad dessa drömmar betyder, de kanske varnar för att jag dagdrömmer för mycket, att jag snart inte kommer veta vad som är dröm och vad som är verklighet. Eller så är det bara min hjärna som har samlat på sig onödig information och sedan kokar ihop onödiga drömscenarion. Man vet ju aldrig.

RSS 2.0