hurra

Nu åker jag till livskraften. Kommer tillbaka när året har skiftat en siffra. Hejdå

Dagmar

Träden har slagit knutar på sig själv. Nej förresten. Det var inte de själva som knöt samman knotorna. Det var Hon.
Kvistar på gatan. Motvilligt ditdragna. Nej låt oss vara, låt oss stanna där vi känner oss trygga. Men Hon känner inte till ordet barmhärtighet. Och nu ligger de där på gatan, uppgivna. Övergivna. Trampa på oss bara, kvider de, det finns ändå inget som heter barmhärtighet.
Dagen efter. Solen lyser flämtande och det är retsamt vindstilla. Ett liggande träd, fyllt av skam. Hur ska jag kunna uppfylla mitt uppdrag som träd om jag ligger ned.
Ett äldre par på en bänk. De håller hårt i varandras händer, trots att Hon har passerat för längesedan.
Flyg inte iväg, stanna här hos mig.
Allt är förändrat, inget är som det ska.
Därför måste du stanna.
Lova att du aldrig lämnar.

vous etes mon coure/du är mitt hjärta

Magin är över. Bittert.

söndag / 00.00 / 25 december

Igår hemma från lanza och idag är julafton över.
Julafton har varit mysig och otroligt bra bara. Pappa kom in i morgonrock och tomeluva, med te och lussebulle, och sjöng Nu så kommer julen. Som alla år. Vi var på julspel i kyrkan, som alla år. Åkte hem, åt massa, sjöng massa (pappa gjorde sjöng o helga natt - som alla år. fantastiskt), läste julevangeliet. Julklappisar. Jag hade gjort grymma rim. Var sjukt nöjd.
Jag fick Tomas Tranströmers samlade verk. Inbunden, riktig bok. Jag läste hela ikväll. Okej, jag läste inte alla dikter. Men jag skummade igenom hela. Gjorde hundöron på de sidor där de särskilda dikterna som gjorde ett speciellt intryck. Strök under meningar, skrev kommentarer. Fattar inte hur ord kan bli magiska. Hur de kan göra så att det suger till i hjärtat. För det händer flera gånger när jag läser Tomas Tranströmers dikter.
Min mamma är så otroligt fin. Hon gav oss alla fyra fotbad, fotmassage, peeling och alltihop. Hon sa att det var ett tack för allt som vi har gjort för henne. Min mamma är fantastisk.
Imorgon ska vi se på harry potter hela familjen. Hemmabio med risgrynsgröt.
Ikväll hade vi 30 st levande ljus tända i vardagsrummet. Plus brasa och adventsljusstakarna och elljusen i granen.
Jag är otroligt nöjd. Och glad, över min familj.
Och så är jag glad för att Jesus föddes. Asså hurra och grattis och halleluja till Jesus!!! Det är bara för grymt.
god jul på er kompisarna

lanza

Idag gjorde jag klart mitt sista skolarbete för den här terminen. JAAAAAAAAA. Det är en obeskrivlig känsla.
När jag gick på Götgatan idag såg jag en tjej gå fram till en man o en kvinna och säga heeej vad längesedan det var, hur är det? Mannen gjorde ett försök att säga något, men kvinnan hann före. Det är skit! svarade hon. Sedan gick hon. Sjukt konstig grej. Tänk om man skulle säga hur man kände varenda gång någon frågade hur man mådde. Vad många stela ögonblick det skulle bli då. Fast å andra sidan behöver man ju inte alltid le asstort och säga att livet är hurra. Om det inte är det.
Idag öppnade jag sex luckor i min choklad kalender. SEX ST!!!! Hur ofta sparar man sex st luckor i ens chokladkalender?
Imorgon åker vi till Lanzarote. Eller snarare om några timmar, ska gå upp kl fyra. Asså! Jag fattar inte att jag ska dit. Det har varit så himla mycket skolan att jag inte har hunnit tänka så långt. Ojoj. Jag ska verkligen till solen. Najs. Fast jag kommer hem till jul. Tur det!
Hejdåis, nu åker jag till lanziz. Det skulle inte rimma, bara så att ni vet. Haresåbra

dingdongdingdingdong

ASSÅ JULKALENDERN ÄGER!!!!! Har nu kollat igen alla avsnitt som jag har missat, vilket är typ sju stycken. Åh åh åh. Kurre är så himla snäll. Och Charlie är så smart. Tänk om jag hade varit så smart om jag var barn. Fast det kanske jag var. Man kan aldrig själv veta om man är smart eller duktig eller bra känns det som. Det är som att när det gäller en själv ser man aldrig klart, man ser inte vad som är sant hos en. Fastän det är en själv som man känner som bäst. Konstigt.
December springer iväg! I övermorgon åker jag till Lanzarote. Och när vi kommer hem är det bara några timmar till julafton, sedan är julen slut! Ojoj. Ja, jag har iaf hunnit äta jättejättejättemycket lussebullar och knäck den här julen. Och det är ju ändå något.
Nu har jag två saker kvar på min lista. Skriva samhällsuppsats och köpa julklappar. Samhällsuppsatsen skulle jag ha skrivit ikväll, fast det gjorde jag inte för jag kollade på julkalendern istället. Jag har några julklappar kvar att köpa. Men snart är alla saker på listan gjorda. Det känns amazing.
Jag vill skriva dagbok, läsa harry, slå in julklappar och skriva julrim. Men jag måste skriva en samhällsuppsats, parthey. Fast jag är ganska trött. Så hellre sover jag. Missade ju faktiskt en hel natts sömn natten till den 13e. Imorgon är jag i princip ledig. Har en lektion halv två. Yes.
det här gjorde jag och sam och aksel och julia. i´m kinda proud

myggbett på örat / sangta lussia

Jag ska upp om exakt två timmar. Så himla knäppt. Jag ska vara med och sjunga på tv4 luciamorgon. Det ska bli skoj. Taxin kommer 03.20 och hämtar mig. Jag kommer se ut som en död fisk. Men det blir spännande. Älskar att gå upp jättetidigt när det är något som ska hända. Typ att man ska resa, eller att man ska göra nåt sånt här. Det blir en sådan pirrighet i det hela.
Jag är nästan klar med min filosofiuppsats. Nu ska jag bara ta upp en sista sak, och sedan ska jag knyta ihop säcken. Att knyta ihop säcken är fett svårt. Jag struntar nästan i vilket betyg jag får på den uppsatsen. Vill bara ha gjort min åsikt hörd. Och så vill jag bara ha den ur världen, uppsatsen alltså. Skaskaska bli klar imorgon. Måste.
Jag har typ ett myggbett på min örsnibb. Kan man ens ha det där? Och i december?
det här karamellträdet har jag ätit karameller ifrån. det skulle ni allt vilja va

dags att sova va

Vet ni vad jag just gjorde. Jag låg i sängen och hade datorn i knät. Sedan skulle jag häva mig upp, och då höll jag liksom inte i datorn. Så datorn föll fram från mina knän rakt ned på min näsa. Jag blev helt vimmelkantig och det kändes som att det flög fåglar runt mitt huvud och att jag såg stjärnor, som i tecknat. Nu har jag ett blodigt jack över näsan.

lista över livet

Just nu sitter jag i skolan. Hela året har de sprängt under vår skola, i citybanan-arbetet. Då har det låtit som åska fast från underjorden, och så har det vibrerat lite i golvet. Nu har de börjat hacka sig fram med en liten bil, så hela dagen har det låtit som att det har funnits en gigantisk metronom under skolan som har fastnat på bpm 176x2. Ytterst najs. Det känns i fötterna när man har fötterna mot golvet, på alla våningar. Det låter verkligen i hela huset.
Jag lyssnar på narre musik.
Jag är disträ.
Jag är stressad. Åker till Lanzarote nästa fredag. Hur ska jag hinna med allt i livet? Jag har iofs väldigt många röda fina bockar på min lista över livet fast de grejerna jag har kvar är feta.

tji fick vi

Pappa gör Janssons frestelse. Det lukar anjovis i hela huset. Jag bor ändå på vinden, fast jag kan känna doften ändå. Kanske trevligt sådär.
Igår körde vi badminton på gympan. Idag har jag brutal träningsvärk. Asså det känns liksom inte som att man ska få träningsvärk av att köra badminton, kom igen, badminton. Det känns som en mes-sport. Men tji fick jag.
Jag klippte just min sidecut. Det blev ganska fult. Men men! Jag ska nog önska mig en trimmer i julklapp, just nu klipper jag med en kökssax liksom. Och jag klipper mig ju för tusan varannan vecka, så det skulle vara otroligt mycket smidigare med en trimmer.
Igår skrev jag klart mitt engelskatal, idag skulle jag ha börjat på min filosofiuppgift. Jag började inte skriva, men jag började läsa och jag började tänka. Det är väl alltid något.
Jag längtar till nyår. Tycker oftast att det är väldigt roligt med nyår. Och nästa år är ju 2012. Då ska världen inte gå under. Tji fick de som trodde det.
Nästa vecka har vi typ femton luciatåg eller nåt sånt. Weho. Jag ska vara med på luciamorgon på tv4 iofs, det blir kul. Vi ska vara där kl fyra på morgonen :) Nä nu är det dags att kolla på de julkalendernavsnitten jag har missat. Julkalendern äger.
man kan ju inte annat än älska kameran på iphonen som man använder när man ska ta kort på sig själv. särskilt när den kommer upp helt oväntat när man ska ta ett vanligt foto. då ser man plötsligt sig själv, med lite dubbelhaka och allt sånt. fantastiskt!

and I'll be yours to keep

Det började snöa ikväll. Yesyesyesyes. Snöflingorna fastnade i mina ögonfransar. När jag såg att det snöade grät jag glädjetårar. Cheezy, jag vet, men jag blev så himla glad. Jag log typ mitt största leende.
Jag såg ett rådjur när jag gick hem. Det är nåt magiskt över rådjur. Jag tänker bara på patronusar när jag ser ett rådjur.

Jag ska skriva ett tal till engelskan idag, nu. Klockan är halv elva och jag är väldigt trött. Meeen jag måste. Jag vill ligga i min säng och läsa lite harry och lite bibel och sen vill jag släcka fast det fortfarande är litelite svagt ljust i rummet för att min ljusslinga hänger i mitt fönster. Sen vill jag tänka.
Idag bakade jag pepparkakor med Lotta. Jag gjorde en pippikaka. Asså en pepparkaka i form av Pippi Långstrump. Vi gjorde också mumin, musse, helikoptern, dinosaurien och smurfen.
Jag åker till Lanzarote nästa fredag, den sextonde. Sjukt löst.
Jag har börjat lyssna på Ben Howard. Det är bäst.
Min syster är bäst. Jag har så roligt med henne.
Nu är klockan mycket. Dags att skriva tal. Wehoooo. C'mon say weho (som ultimate party girl skulle ha sagt)

hört i omklädningsrummet på friskis

Två kvinnor i themid60´s.

- Åh vad hungrig jag är. Jag åt bara fisk till lunch.
- Ja det håller man sig kanske inte på så länge. Vad ska du laga när du kommer hem då?
- Laga?! Nej, jag tar mig bara en smörgås! Jag lagar aldrig mat om kvällarna. Jag äter bara mat en gång om dagen.
- Jaa, jag förstår det gör jag också. Men tänk att det faktiskt finns de som äter både lunch och middag!
- Om jag skulle göra det skulle jag bli så rund!
- Ja, jag äter aldrig middag. Det räcker verkligen med lunch.

Sjukt konstig sak att säga. Att det finns de som faktiskt äter både lunch och middag. Eh, ja. Det är inte asovanligt liksom.

RSS 2.0