rulletrapp

vid slussen åker jag i tre stycken rulltrappor innan jag kommer ut i luften. och ofta är det så att iaf en rulltrappa är ur funktion. då blir man asirriterad och arg, åh det är så himla synd om mig för jag sov bara sex timmar inatt, och är så himla trött och nu ska jag behöva GÅ uppför trappan. ofta börjar de rulla igen efter någon dag, när någon har tagit initiativ och felanmält den. men sen slutar de funka igen, antagligen för att de är i dåligt skick. så för några veckor sedan byggdes en av rulltrapporna om. det var mekaniker där varje dag och tog bort de gamla trappstegen, fixade, satte dit nya trappsteg.
och en dag var den klar. men då var det ingen som sa något, eller blev glad, eller uppmärksammade deras jobb på nåt sätt. då fortsatte man med sin dimmiga, sömngångaraktiga slentrian-morgonlufs utan att tänka på att rulltrappan faktiskt fungerade av en anledning, att någon hade jobbat för det.
jag vet, det klart att vi ska förvänta oss att saker i kollektivtrafiken fungerar som de ska. men jag bara kom att tänka på att det är ofta som vi bara uppmärksammar när något är dåligt och inte tar någon notis alls när folk faktiskt har gjort ett bra jobb.

Kommentarer
Postat av: esther

du skriver så himla bra saker helena. du gör verkligen det

2012-11-01 @ 01:16:31
URL: http://www.whillows.blogspot.com
Postat av: Stella

Väldigt sant. Men du uppmärksammade det faktiskt nu :)

2012-11-01 @ 07:14:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0